Kedves Látogató! 
Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. 
A honlapunk használatával ön a tájékoztatásunkat tudomásul veszi.

A Fortuna Ház épületegyüttes helyén - mely az éttermünknek is otthont ad -, a középkorban még három önálló lakóház állt. A palotákat Mátyás királyhoz közelálló személyek lakták. A jelenlegi Hess András téren lévő 4-es számú ház Karai László tulajdonában volt. Ebben a házban működött Magyarország első olyan nyomdája, mely Gutenberg találmányát alkalmazta. Karai László római útján találkozott Hess András német származású nyomdásszal, és 1471 tavaszán magával hozta Magyarországra.

Hess András az előkészítő munkák után 1473 Pünkösd előestéjén fejezte be a Budai Krónika, azaz a Chronika Hungarorum nyomtatását, mely Magyarország első nyomtatott könyve.

A ma álló épület még őrzi a XIV. századi házak hangulatát idéző elemeket: a kapualj ülőfülkéit, a jellegzetes ablakkereteket.

 

És a jelen...

Éttermünk a Budai Vár közepén, a Mátyás templom szomszédságában, a Hilton Szállodával szemben található, szemben - a névadó - Domonkos-rendi kolostor tornyának oldalfalán elhelyezett Mátyás szoborral.

Üzletünk kétszintes, így több helyszínen szolgálja vendégeink igényeit.

A földszinten található az ún. Freskó terem, az udvari különterem, a télikert, a hozzá kapcsolódó hangulatos terasszal. Az emeleten az önkiszolgáló étterem, illetve a Hess András rendezvényterem várja a látogatókat.

Szolgáltatásainkkal, árainkkal bebizonyítjuk, hogy étel- és italkínálatunk értékarányos, megfelel a közepes árfekvésű budapesti éttermek átlagos árainak.

Éttermünk könnyedén megközelíthető, hiszen a Bécsi Kapunál vagy a Várfok utca - Lovas utca kereszteződésénél található parkolóhelytől mindössze pár száz métert kell csak az ódon hangulatú falak között sétálni, hogy elérjük a Budavári Mátyás éttermet. Előre szervezett program esetén pedig a behajtási engedély megoldható.

Éttermünk helyszíni, gasztronómiai sajátosságait kihasználva arra gondoltunk, miért ne tarthatna Ön is egy emlékezetes eseményt az ódon falak között?

Hogy a ritka pillanat Önnek is egy kellemes emlék legyen, mi levesszük az Ön válláról a szervezés terhét.

Engedje nyugodtan szabadjára fantáziáját, legyen az akár egy svédasztalos bankett, állófogadásos társasági esemény, ültetett esküvő, egy konferencia, előadás vagy szakmai összejövetel, rendezvényszervezőink teljes körű szolgáltatással állnak az Önök rendelkezésére.

Rendezvénytermünk befogadó képessége 50 és 300 fő a rendezvény jellegétől függően. 

Copyright © 2015 - 2018.   Kiss-Csoda Kft  –  A rendezvényellátó

Joomla Templates by Joomla-Monster.com